Fluitconcours

Informatie

In verband met de maatregelen rondom het corona virus is er sinds 2021 geen nieuwe Flute Factor gepland. Kijk op www.defluitwedstrijd.nl voor het alternatief voor de jeugd!

Alternatief voor de deelnemers van 2020:
De deelnemers aan Flute Factor 2020 spelen op zaterdag 17 april 2021 rond 16:30 uur in het voorprogramma van het middagconcert. Zij krijgen allemaal de bokaal en een cadeaubon van € 50,-.


Voor wie is de Flute Factor? 

Weet jij onze jury om je vingers te winden met een bijzondere performance, kun jij improviseren, acteren of iets anders bijzonders met je fluit? Kortom: heb jij de Flute Factor? Schrijf je dan in voor onze jeugdcategorie: een laagdrempelig open podium voor alle fluitisten tussen de 8 en 13 jaar uit binnen- en buitenland. Ook wanneer je pas een paar maanden speelt, kun je al meedoen! In deze categorie is vingervlugheid geen must, maar originaliteit wel!

Thema: 
Het centrale thema in 2020 is 'dans'. Voel je vrij om hier je eigen artistieke interpretatie aan te geven: je kunt een galante barokdans uitbeelden of een hippe dance op je fluit beatboxen. 

Voorronde & finale:
Maak een opname (beeld & geluid) van jezelf en upload deze voor 1 januari bij het online aanmeldingsformulier. Onze jury nodigt ongeveer 20 deelnemers uit voor de grote finale tijdens het 15e Adams Flute Festival in Ittervoort. Je krijgt dan ook een workshop over podiumpresentatie. De prijsuitreiking staat gepland om 16:30 uur. Wil je inspiratie opdoen, kijk dan op onze YouTube playlist van 2019

Beoordeling: 
Bij de beoordeling wordt rekening gehouden met je leeftijd en het aantal jaren dat je fluit speelt. Niet het resultaat telt, maar je talent! De jury let op de volgende aspecten:  
> Muzikaliteit
> Creativiteit
> Flute Factor

Talentenjacht:
Flute Factor is een talentenjacht en géén concours. Dat betekent dat niet de beste speler hoeft te winnen, maar degene die anderen weet te inspireren. Zo krijgt startend talent een kans. Wel zoeken we talenten die ook op andere podia het lef tonen om zich te presenteren. Je moet daarom zowel muzikaal en creatief zijn als de Flute Factor bezitten. Zo speelde de winnaar van Flute Factor 2018 op het Kinderprinsengrachtconcert voor Zapp TV. 

Als je al gevorderd talent bent, dan kan je meedoen aan de categorie Jong talent van de Dutch International Flute Competition. In deze categorie word je ook op je technische kwaliteiten beoordeeld en werk je aan de start van je carrière als fluitist.

De prijzen: 
> 1e prijs: Azumi Fluit naar keuze t.w.v. € 2500,- (en een IPad-mini voor de docent)
> 2e prijs: Adams cadeaubon t.w.v. € 500,-
> 3e prijs: Adams cadeaubon t.w.v. € 250,-

Download documenten:
Deelnemersreglement
Lees van tevoren de aanvullende informatie die je per mail krijgt toegezonden goed door!

Overnachten:
Woon je te ver weg om ’s avond thuis te overnachten, dan bieden we je de mogelijkheid te overnachten in groepsaccommodatie de Bekerhof. Dit is een verbouwde boerderij met zeer eenvoudige faciliteiten. Voor €35,- per nacht kun je hiervan gebruik maken. Ontbijt en een eenvoudige warme maaltijd zijn hierbij inbegrepen, net als het vervoer van en naar de concourslocatie. Bij aanmelding kun je het gewenste aantal overnachtingen aangeven en maak je €35,- per nacht over op IBAN: NL43 INGB 0688 8578 41 (BIC: INGBNL2A) t.n.v. M.Taherian o.v.v. overnachting Bekerhof.

> In de groepsaccommodatie is beperkte studieruimte. 
   Op de concourslocatie is voldoende studieruimte met en zonder piano.
> Een kussensloop, matrashoes en slaapzak zijn te huur in de Bekerhof.
> Op de concourslocatie zijn lunches tegen betaling te krijgen.


  flyer students 2024 flyer young talents 2024