Fluitconcours

Informatie

Schrijf je in voor 12 januari 2025 in Berlicum (met workshop en eindpresentatie)!

De Fluitwedstrijd is geen concours, want iedereen valt in de prijzen!
Ook als je pas een paar maanden dwarsfluit speelt of al jaren ervaring hebt...

Bekijk de foto's van de eerdere fluitwedstrijden van 4 november 2023 in Culemborg, 12 november 2022 in Ede, 23 april 2022 in Ittervoort, 19 juni 2021 in Leerdam en 9 november 2019 in Culemborg.

Je kunt meedoen aan de fluitwedstrijd.nl als je op de datum van de wedstrijd in één van de leeftijdscategorieën valt:

  • 5 t/m 9 jaar;
  • 10 t/m 13 jaar;
  • 14 t/m 18 jaar;
  • 18 jaar en ouder (nieuw)

De fluitwedstrijd.nl is een regionaal initiatief voor amateurs uit de Benelux en de grensgebieden. 

Tijdens de wedstrijd heb je 5 minuten de tijd om je favoriete muziekstuk te laten horen. Je wordt tevoren in groepjes ingedeeld zodat je weet hoe laat je mag spelen.

We hebben een pianist voor je geregeld die je kan begeleiden en met wie je tevoren even kunt oefenen. Je mag ook een eigen pianist meenemen of solo spelen, maar begeleiding door cd mag niet.

Vergeet niet de bladmuziek voor de pianist op te sturen wanneer je je aanmeldt. Je mag tijdens de wedstrijd alleen kopieën gebruiken als je ook de originele bladmuziek bij je hebt.

Alleen als je dwarsfluit speelt mag je meedoen. Uiteraard mag dat ook piccolo, altfluit of een andere grote dwarsfluit zijn. Ook een gemengd ensemble is toegestaan zolang de dwarsfluit maar een belangrijke rol heeft.

Je kunt je tot 3 weken voor de wedstrijddatum online opgeven via defluitwedstrijd.nl. Bij veel aanmeldingen stopt de inschrijftermijn eerder. Het online formulier is dan niet meer beschikbaar op de website.

Je inschrijfgeld is € 20,- per deelname (€ 30,- voor volwassenen). Bij opgave maak je dit over op NL22 RABO 0323 9354 27 t.n.v. Stichting Nationaal Fluitconcours o.v.v. je naam en de datum van de wedstrijd. 
Het inschrijfgeld moet tevoren betaald zijn en kan niet teruggegeven worden als je niet meedoet.

We laten je niet alleen voor de wedstrijd komen, maar je kunt je ook aanmelden voor een leuke workshop waarin je een paar andere deelnemers leert kennen.

Neem wat kleingeld mee zodat je op de wedstrijdlocatie koffie, thee, frisdrank en iets lekkers kunt kopen.

In elke leeftijdscategorie wint iedereen een 1e, 2e of 3e prijs. Hiervoor gebruiken we een puntensysteem van 0 tot 100:
> 60 tot 70 punten: 3e prijs
> 70 tot 80 punten: 2e prijs
> 80 tot 90 punten: 1e prijs
> 90 tot 100 punten: 1e prijs met lof

De jury laat je per groepje deelnemers graag weten wat je al goed doet en wat je nog kunt verbeteren. Ze houden daarbij uiteraard rekening met je leeftijd en je speelervaring. Over de toekenning van de punten mogen zij echter níets zeggen. 

Uiteraard krijg je een leuk aandenken aan deze dag en ontvang je achteraf een certificaat per mail.

Houd er rekening mee dat er foto’s, video of andere opnames gemaakt kunnen worden die wij voor promotie van onze activiteiten kunnen gebruiken op onze website, sociale media kanalen en drukwerk. Bij de aanmelding geef je hiervoor wel of geen toestemming. Lees ook ons privacybeleid. 
Uiteraard mag je zelf géén beeld- en geluidsmateriaal van andere deelnemers verspreiden.

Jupiter Waveline sponsort defluitwedstrijd.nl:

Omdat je minderjarig bent, moeten je ouders of wettelijke vertegenwoordiger op de hoogte zijn van je deelname en van dit reglement. Zij zijn ook verantwoordelijk voor jou en je spullen tijdens de wedstrijddag.

Heb je een vraag of staat er iets niet duidelijk vermeld in dit reglement? Mail je vraag naar info@fluitconcours.nl. Het bestuur van Stichting Nationaal Fluitconcours neemt hierover een bindende beslissing.

De fluitwedstrijd.nl is een initiatief van Marilou Krouwel en kwam tot stand op advies van Wouter van Breugel.


   flyer students 2025 Javier Gutierrez flyer traverso 2026-min