Fluitconcours

Home

Schrijf de volgende data alvast in je agenda en doe mee:

9 november 2019: de fluitwedstrijd.nl voor jongeren (t/m 18 jaar) regionaal
7 maart 2020: benelux fluitconcours.nl voor amateur piccolo spelers
13-18 april 2020: dutch international flutecompetition.com voor studenten incl. piccolo
19 april 2020: flutefactor.art voor de jeugd (t/m 13 jaar) internationaal

Kijk tussen half augustus en half september weer op fluitconcours.nl voor alle informatie voor de fluitwedstrijden in 2019/2020!


Om nog een keer te luisteren: Lise de Munck trad op bij Concertzender Actueel als 3e prijswinnaar van de Dutch International Flute Competition (categorie Jong Talent / 15 jaar). Ze speelt live Winterspirits van Katherine Hoover. (24 april 2019)

 

 

 

 


uitslagen voor studenten (Dutch International Flute Competition). (12 april 2019) 

 uitslagen voor jong talent (Dutch International Flute Competition). (13 april 2019)

 

 

 

 


uitslagen voor amateur solisten (Benelux Fluitconcours). (13 april 2019)

 

 

 
uitslagen voor de jeugd (Adams Flute Factor) met als thema: 'landen'! (14 april 2019)

 

 

 

 

 

 


De finalisten bij de amateurs zijn bekend! Op zaterdag 13 april strijden zij om de prijzen tijdens de finale van het Benelux Fluitconcours.

  


Een selectie van de getalenteerde jonge deelnemers vind je op onze YouTube afspeellijst. Binnenkort maken we de finalisten bekend. Tijdens de finale op 14 april staat het thema 'landen' centraal. 

 

 

 

  

 


Dit jaar verwelkomen we een record aantal van 99 studenten uit 27 landen (4 continenten) die allemaal meedoen aan de Dutch International Flute Competition. 

 

 

 

 

 

 

 


Sarah van der Lijke, winnares van de Adams Flute Factor 2018, speelde op het  Kinderprinsengrachtconcert. Heb je de uitzending gemist? Kijk deze dan terug via deze link

Ze speelde op de Azumi fluit die ze gewonnen heeft met de Adams Flute Factor.

 


Regionale omroep L1 filmde een aantal van de finalisten van Adams Flute Factor (categorie jeugd) voor hun programma Blaaskracht. Je kunt enkele opnames terugkijken via deze link.

Maak voor 1 januari zelf een opname en stuur deze in om kans te maken op een plek in de finale in 2019. 


De 17-jarige Daniil Rumiantsev trad live op in Opium op Radio 4 als overall winnaar van de categorie Studenten & Jong talent. 

Beluister de uitzending (vanaf 5:40 en 57:30)

Vasilisa Kurakina uit Rusland won de subcategorie Jong talent en Ruth Pereira Medina uit Venezuela werd gelauwerd als Master student.

 

 


“Het concours stimuleerde me om stukken op de toppen van mijn kunnen in te studeren: ik had een duidelijk doel om voor te studeren. Het motiveerde enorm! Het was heel interessant om professioneel jurycommentaar te krijgen en om te spelen voor publiek.”

Inspiratie opdoen
Meedoen is belangrijker dan winnen, al is voor veel prijswinnaars het fluitconcours een belangrijke stap richting een professionele carrière! Het uitgebreide juryrapport en het persoonlijk contact met de juryleden werken inspirerend en zijn een leerzame ervaring voor de deelnemers en een ruggensteun voor de docenten.

Deelnemers kunnen meedoen aan diverse workshops, ontvangen na afloop een certificaat en kunnen de concoursconcerten gratis bezoeken.Stichting Nationaal Fluitconcours
organiseert jaarlijks de Dutch Internationaal Flute Competition voor studenten en jong talent (met 75 deelnemers uit meer dan 20 landen) en een Benelux Fluitconcours voor amateurs (afwisselend voor solisten en ensembles). Adams Flute Factor is een open podium voor jeugd van 8 tot 13 jaar die graag al van zich willen laten horen!