Fluitconcours

Home

Het Nationaal Fluitconcours
Speel je fluit en wil je je fluitspel laten horen aan een gerenommeerde jury? Grijp dan je kans en doe mee aan het Nationaal Fluitconcours! Van beginner tot bijna professioneel en van solist tot ensemble: voor elke fluitist is er een categorie op maat. Aanmelden kan vanaf 1 oktober 2017 tot 1 januari 2018.

Welke categorie past bij mij?
> Ben je een bachelor- of masterstudent, of ben je een jong talent, dan kun je je aanmelden voor de categorie Studenten & Jong Talent (Dutch International Flute Competition).
> Ben je amateurfluitist en wil je met je eigen ensemble meedoen, dan kun je je aanmelden voor de categorie Amateurensembles (Benelux Fluitconcours).
> Ben je tussen de 8 en 13 jaar en heb jij de Flute Factor? Dan kun je meedoen in de categorie Jeugd, een video insturen en voorspelen op een laagdrempelig open podium.

Meer informatie over de verschillende categorieën vind je bovenaan deze pagina.

“Het concours stimuleerde me om stukken op de toppen van mijn kunnen in te studeren: ik had een duidelijk doel om voor te studeren. Het motiveerde enorm! Het was heel interessant om professioneel jurycommentaar te krijgen en om te spelen voor publiek.”

Inspiratie opdoen
Meedoen is belangrijker dan winnen, al is voor veel prijswinnaars het fluitconcours een belangrijke stap richting een professionele carrière! Het uitgebreide juryrapport en het persoonlijk contact met de juryleden werken inspirerend en zijn een leerzame ervaring voor de deelnemers en een ruggensteun voor de docenten. Deelnemers kunnen meedoen aan diverse workshops, ontvangen na afloop een certificaat en kunnen de concoursconcerten gratis bezoeken.

Finalisten Adams Flute Factor 2017 (fotografie: Mehdi Taherian)

Bewaren

Bewaren