Fluitconcours

Nieuwsbrief Fluitconcours januari 2016 (2) (14/01/2016)

Laureaat in concert

Zondag 17 januari speelt laureaat Linda van der Spaa in het voorprogramma (de prelude) in de concertserie Rivierenland Klassiek in het Stroomhuis Neerijnen. Linda won in 2015 het Benelux Fluitconcours voor solisten en is als prijswinnaar gevraagd het voorprogamma te verzorgen. Zij speelt werken van Fukushima en Griffes en wordt begeleid door Mariken Zandvliet, de vaste concourspianist. Linda heeft les van Jeroen Bron en volgt in het dagelijks leven een dubbele masteropleiding robotica aan de TU Delft. Volg voor alle informatie over het concert deze link.

lees meer

Do you have the Flute Factor?

Do you have the Flute Factor? Flute Factor is an accessible open stage for all flautists between 8 and 16 years. Even if you play only a few months yet, or when you want to improvise, Flute Factor offers you the stage! The first prize is an Azumi flute worth € 2500, - and a mini iPad for your teacher. Make a recording (audio and video) of yourself and complete the online registration form at www.flutecompetition.com before 1 February. 

lees meer


Voorronde 13 februari

Het speelrooster voor de voorronde van het Benelux Fluitconcours 2016 is bekend. Op 13 februari speelt een deel van de aangemelde ensembles in de grote zaal van het Utrechts Conservatorium tijdens Fl-uitnodiging. Ook volgen zij een workshop bij Ned McGowan of Egbert-Jan Louwerse. De optredens zijn openbaar: download het speelrooster en kom luisteren!

lees meer

Heb jij de Flute Factor?

Heb jij de 'Flute Factor'? Flute Factor is op zoek naar nieuw talent! Moet jij als natuurtalent nog ontdekt worden? Heb jij nog nooit op een podium gestaan? Wil jij een keer commentaar krijgen van een vakjury? De eerste prijs is een Azumi fluit t.w.v. € 2500, - en een mini iPad voor je docent. Maak een opname (beeld en geluid) van jezelf en vul het online inschrijfformulier in op www.fluitconcours.nl voor 1 februari!

lees meer


Fl-uitnodiging

Op 13 februari organiseren de samenwerkende Nederlandse fluitorganisaties in het Utrechts Conservatorium: Fl-uitnodiging:

-Benelux Fluitconcours: Nederlandse voorronden.

-Flutonicon: ensembleworkshops voor concoursdeelnemers en andere belangstellenden.

-Neflac: workshop door Emily Beynon voor en met docenten: fluitorkest in de lespraktijk.

-NFG: voordracht door Rien de Reede over Nederlandse fluitisten en fluitisten in Nederland.

-NFG: slotconcert door docenten en studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

 

Kijk op www.fluit.nu en meld je aan via de diverse websites.

lees meer

Jury Flute Factor

De jury van Flute Factor 2016 bestaat uit Marjolein de Wit en Felicia van den End (foto). De jury beoordeelt in februari de ingezonden opnamen en geeft live commentaar tijdens de finale op 17 april. De presentatie tijdens de finaledag wordt verzorgd door Berdien Stenberg.

 

lees meer


Is deze nieuwsbrief slecht leesbaar? Bekijk de online versie
Klik hier om af te melden voor deze nieuwsbrief
Verstuurd met online-mailinglist