Fluitconcours

Home

Het Nationaal Fluitconcours

Speel je fluit en wil je je fluitspel laten horen aan een gerenommeerde jury? Grijp dan je kans en doe mee! Van beginner tot bijna professioneel en van solist tot ensemble: voor elke fluitist is er een categorie op maat.

In 2019 vindt het Nationaal Fluitconcours plaats van 10 t/m 14 april.

Dit zijn de winnaars die op 20 april 2018 in de categorie Studenten & Jong talent werden uitgeroepen:Welke categorie past bij mij?
> Ben je een bachelor- of masterstudent, of ben je een jong talent, dan kun je je aanmelden voor de categorie Studenten & Jong Talent (Dutch International Flute Competition).
> Ben je amateurfluitist en wil je met je eigen ensemble meedoen, dan kun je je aanmelden voor de categorie Amateurensembles (Benelux Fluitconcours).
> Ben je tussen de 8 en 13 jaar en heb jij de Flute Factor? Dan kun je meedoen in de categorie Jeugd en een video insturen. De leukste inzendingen nodigen we uit om voor te komen spelen op ons open podium.

Meer informatie over de verschillende categorieën vind je bovenaan deze pagina.

“Het concours stimuleerde me om stukken op de toppen van mijn kunnen in te studeren: ik had een duidelijk doel om voor te studeren. Het motiveerde enorm! Het was heel interessant om professioneel jurycommentaar te krijgen en om te spelen voor publiek.”

Inspiratie opdoen
Meedoen is belangrijker dan winnen, al is voor veel prijswinnaars het fluitconcours een belangrijke stap richting een professionele carrière! Het uitgebreide juryrapport en het persoonlijk contact met de juryleden werken inspirerend en zijn een leerzame ervaring voor de deelnemers en een ruggensteun voor de docenten. Deelnemers kunnen meedoen aan diverse workshops, ontvangen na afloop een certificaat en kunnen de concoursconcerten gratis bezoeken.

Stichting Nationaal Fluitconcours organiseert jaarlijks een internationaal concours voor studenten en jong talent (met deelnemers uit meer dan 25 landen) en een Benelux Fluitconcours voor amateurs (afwisselend voor solisten en ensembles). Adams Flute Factor is een open podium voor jeugd van 8 tot 13 jaar die graag al van zich willen laten horen!